İZMİR (AA) - İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık yazar Emrah Serbes'in yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serbes, müşteki Ahmet Mert Özçelik ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki Ahmet Mert Özçelik, olay günü sırayla babası, annesi ve kız kardeşini aradığını ancak ulaşamadığını, daha sonra akrabalarının kendisini arayarak kazayı haber verdiğini belirterek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Müşteki avukatı Mustafa Tırtır, sanığın savunmasının doğru olmadığını, suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu savundu.

Tanık polis memuru C.D. olay günü kaza anonsunun gelmesiyle kaza yerine gittiklerini, 2 araç olduğunu, bir araçtaki sürücünün ölmüş olduğunu belirterek, "Diğer araçta şahıslara sürücünün kim olduğunu sorduğumda Kenan, sürücünün kendisi olduğunu söyledi. Sanık Emrah da onaylamıştır. Kendilerine çok fazla yaklaşmadığımız için alkollü olup olmadıklarını bilmiyorum. Sürücünün Kenan olduğunun beyan edilmesi üzerine onun alkollü olup olmadığını alkol metre ile ölçtük. Alkollü olmadığını tespit ettik." dedi.

Müşteki avukatı Burcu Ece Güler'in "Kazanın nasıl olduğunu anlattı mı?" sorusu üzerine tanık, "Kenan'a kazanın nasıl olduğunu sorduk, çok süratli bir şekilde giderken yerlerin kaygan olduğunu ve önündeki aracı görmeyerek arkadan çarptığını söyledi." dedi.

- "Aracı kaldırdığımda bira kutuları ve viski şişesi vardı"

Tanık çekici sürücüsü S.D. araçları çekmek amacıyla olay yerine gittiğini söyleyerek, "Aracın çekilme zamanı geldiğinde sanıklara ait aracı kaldırdığım yerde boş bira kutuları ile viski şişesi olduğunu gördüm ancak şişenin boş mu dolu mu olduğunu hatırlamıyorum. Şişe ve kutuların araçtan düştüğünü görmedim." şeklinde konuştu.

- Sağlık görevlisi: "Alkol kokusu aldık, tedaviyi kabul etmediler"

Tanık sağlık görevlisi D.S. olay tarihinde kaza yerine ikinci sağlık ekibi olarak gittiğini belirterek, "Serbes ve Doğru'ya müdahale ettik. Kendileri yürüyerek ambulansa bindiler. Ambulansın içi küçük bir yerdi. Sedyede yatan uzun saçlı olandan alkol kokusu aldık. İkisi de tedaviyi kabul etmedi." dedi.

Başkanın söz vermesi üzerine sanık Serbes "Yağışlı olmasaydı ben bu kazayı yapmayacağıma eminim." şeklinde savunma yaptı

- "Eski ve güvenlik paketi düşük araç"

Sanık avukatı Ayhan Baytekin, Özçelik ailesinin kaza günü kullandığı aracın "eski ve güvenlik paketi düşük bir araç" olduğunu savunarak, "O araçları dışında bir araçları daha varmış. Kaza yaptıkları araca göre daha yeni. Yeni model araçlarıyla gelselerdi bu kadar ağır şartlar oluşmazdı." dedi.

Bu sözlere müşteki Özçelik ve salonda bulunanlar tepki gösterdi.

Avukat Baytekin, müvekkilinin kaza anında alkollü olmadığını iddia ederek olayın kaza olduğunu ve üzücü bir sonuç meydana geldiğini söyledi.

Baytekin, "O günün yağışlı ve karanlık olması nedeniyle kazayı öngörmesi mümkün değildir. Ölenleri geri getirmek mümkün değil ama mümkün olsa müvekkilim buna bile hazır. Müvekkilim için şımarık zengin çocuğu izlenimi verilse de kendisi Anadolu çocuğu, yetenekleriyle belli bir aşamaya gelmiş birisidir. Kendi isteğiyle gidip teslim olması, yaşam tarzı, kaçma şüphesinin olmaması nedeniyle tahliyesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesine, sanık Kenan Doğru'nun savunmasının alınması için yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Kaza

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül 2017'de, Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmıştı. Kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, Torbalı Cumhuriyet Savcılığının Doğru'nun emniyet kemeri izi tespiti için aldığı karar ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden araçların ortalama hızının tespiti için gişelere giriş saatleri ve sürücülerin belirlenmesi için güvenlik kamera görüntülerini istemesi üzerine otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek 28 Eylül 2017'de teslim olmuş, ardından tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Oğur tarafından hazırlanan ve yazar Emrah Serbes için "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istediği iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.