KAHİRE (AA) - Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da mart sonunda yapılması beklenen Arap Birliği Zirvesi'nin, Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı nisan ayına ertelendiği bildirildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen Arap Birliği 149'uncu Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Suudi Arabistan Afrika'dan sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan, mart ayı sonunda Riyad'da yapılması planlanan Arap Birliği Zirvesi'nin, Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı nisana ertelendiğini belirtti.

Kattan, nisan ayında düzenlenmesi planlanan zirvenin tam tarihinin belirlenmesi için ise üye ülkelerle görüştüklerini söyledi.

Arap Birliği Zirve toplantılarının genel olarak mart ayında yapılmasının adet haline geldiğini hatırlatan Kattan, Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin böyle bir değişiklik teklifini gündeme getirdiğini sözlerine ekledi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için yurt dışında yaşayan seçmenler 16-17-18 Mart, ülkedeki seçmenler ise 26-27-28 Mart'ta sandık başına gidecek.