ZONGULDAK (AA) - Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesine getirilen Piyade Uzman Çavuş Serkan Arık, tedavisinin tamamlanmasının ardından en kısa zamanda görevine döneceğini söyledi.

Afrin bölgesindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Arık, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisinin ardından memleketi Ereğli ilçesine getirildi.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Erkan Bülbül, ilçeye bağlı Ramazanlı köyündeki gazinin baba ocağını ziyaret etti.

Harekat kapsamında 10 Şubat'ta 1027 nolu tepede başlayan çatışmalarda başına gelen şarapnel parçası nedeniyle yaralandığını anlatan Arık, "Ertesi gün GATA'da tedavim başladı. 15 Şubat akşamı ise baba ocağına geldim. Sağlık durumum iyi, moralim oldukça yüksek. Aklım harekata katılan asker arkadaşlarımda." dedi.

Tedavisinin evinde devam ettiğini ve sağlığına kavuşmasının ardından tekrar görev yerine döneceğini belirten Arık, "Tedavimin bir an önce bitmesini istiyorum. Görev yerine dönerek arkadaşlarıma katılacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralı silah arkadaşlarıma da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Madenoğlu da vatanın birlik ve bütünlüğünü korumak adına güvenlik güçlerinin kahramanca çarpıştığını belirterek, "Her zaman yanınızdayız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Dualarımız ve gönüllerimiz onlarla." şeklinde konuştu.