ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen Asayiş Şube Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda, suçla mücadele stratejilerinden kayıp ve aranan şüphelilerin bulunmasına, aile içi şiddetle mücadeleden il asayiş müdürlükleri ile merkez teşkilatı arasındaki bilgi paylaşımının güçlendirilmesine kadar birçok konu ele alınacak.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda başlayan ve iki gün sürecek toplantıya 81 ilin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürleri ile İstanbul Önleyici Hizmetler ve Güven Timleri Şube müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Asayiş Dairesi Başkanlığı faaliyetlerini içeren spot film gösterildi.

İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Asayiş Daire Başkanı Mehmet Murat Ulucan'ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantının ilk gününde suç ve asayiş polisinin mevcut durumu, suçlularla mücadelede yapılan çalışmalar ve projeler, hizmet içi ve yurt dışı eğitim faaliyetleri, suçla mücadele kapsamındaki mevzuat değişiklikleri, istatistiki veriler, suçla mücadele politika belgesi, kayıp ve aranan şahısların bulunmasına yönelik çalışmalar ile aile içi şiddetle mücadele faaliyetleri ele alınıyor.

Toplantının ikinci gününde ise asayiş şube müdürlerinin görüş ve önerileri alınacak, karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bilgi alışverişinde bulunulacak.

Toplantılarda ayrıca iller ve merkez teşkilatı arasında bilgi paylaşımının sağlanması, asayiş suçları ile etkin mücadele ve verimliliğin artırılması amacıyla ortak hareket tarzının oluşturulması konuları değerlendirilecek.