BURDUR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 88. yıl dönümü kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında, Çatalpınar mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, meydanda düzenlenen törende, bir gencin taşıdığı Türk bayrağını öperek tekrar gence teslim etti. Ardından Vali Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, anıta çelenk koydu.

Ercengiz, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 88 yıl önce gerçekleştirdiği ziyaretin onurunu ve coşkusunu aynı heyecanla yüreklerinde hissettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Türk milletinin canı pahasına büyük fedakarlıklarla kurduğu cumhuriyeti korumak bizim birinci görevimizdir. Cumhuriyeti ve demokrasiyi hedef alan düşmanlar, Ulu Önder Atatürk'ün askerleri karşısında bir asır önce olduğu gibi her zaman yenilgiyi tadacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nın ardından iç ve dış düşmanlara karşı bizlere yaptığı uyarılarının ne kadar önemli olduğunu, aradan 100 yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi ile bir kez daha anladık. Ulu Önder Atatürk'ün, cumhuriyetle yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyarak, demokratik ve laik cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız."

Törende, şiir, resim, spor ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.