Virüsle mücadele sürecinde sıkı tedbirler alan ülkeler alışveriş merkezlerini kapatmıştı. Türkiye de salgın sürecinde sıkı önlemler almış ve birçok işyeri ile birlikte alışveriş merkezlerini de kapatmıştı. Vaka sayılarında görülen iyileşme ardından ülkeler normalleşme sürecine girmeye başladı. Türkiye normalleşme sürecinde alışveriş merkezlerinin açılacağını duyurdu. Alışveriş merkezlerinin 1 Haziran’da açılması planlanıyor.

AVM’lerin Ne Zaman Açılacağı Açıklandı

İyileşme süreci ile ilgili Gündem Haberleri gelmeye devam ediyor. Virüsle mücadelenin devam ettiği bugünlerde iyileşen vaka sayısında ciddi bir artış gözleniyor. Hükümetler vaka sayılarının azalması ve iyileşme oranlarının artması ardından hayatın normalleşmesi için çalışmalara başladı. İzlanda ve İspanya gibi ülkelerde hayat normale dönerken Türkiye’de normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarını bugün itibari ile yaptı. Türkiye’de alışveriş merkezlerinin 1 Haziran’da açılması planlanıyor. Açılan alışveriş merkezlerinde dijital operasyonlarla gereken tedbirler alınacak. İstanbul’da açılması planlanan Akasya ve Akbatı AVM’lerinde yürüyen merdivenlerin el bantları UV ışınlarıyla sterilize edilecek. Temas yolu ile bulaşan hastalık için gereken tüm tedbirler uygulanacak.

AVM’ler Eskisi Gibi Olmayacak

Türkiye normalleşme sürecine girdiğini açıkladı. https://www.haber365.com.tr/ adresinde detaylarını bulabileceğiniz habere göre AVM’ler açılıyor. Ancak açılacak olan alışveriş merkezlerinde sıkı tedbirler alınacak. Haber365 sitesinin güvenilir verilerine göre açılacak olan alışveriş merkezlerinde temas edilen bölgeler UV ışınları ile dezenfekte edilecek. İnsanların sosyal mesafeyi koruması için dönen kapılar kaldırılacak ve insanlar tek tek içeri alınacak. Kamera ile izlenecek olan alışveriş merkezlerinde sosyal mesafe kurallarına uymayanları akıllı kameralar uyaracak. Teknolojik gelişmelerin hayata sağladığı kolaylıklardan yararlanılan süreçte deneme kabinleri de kullanılmayacak. İnsanlar alışveriş sırasında beğendikleri kıyafetlerin üzerinde nasıl duracağını dijital kabinler ile görebilecek. Alışveriş sırasında insanların kullanabilecekleri dezenfektanlar alışveriş merkezlerinin belirli bölgelerine yerleştirilecek. Mağaza içerisinde zaman geçirecek herkesin sosyal mesafe kurallarına uyması için ortak alanlarda patikalar çizilecek ve müşteriler belirli hatlar üzerinde ilerleyebilecekler.