FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 2’ye geriledi.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı öncü verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde temmuzda yüzde 2,1 olan yıllık enflasyon, bu ay yüzde 2’ye geriledi. Yıllık enflasyon yüzde 2,1’lik piyasa beklentisinin de hafif altında kaldı.

Bölgede, ağustos ayı öncü yıllık çekirdek enflasyon ise piyasalardaki yüzde 1,1’lik artış beklentisinin hafif altında yüzde 1 yükseldi.

Avro Bölgesi’nde ağustos ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, yıllık enflasyon yüzde 9,2 ile en fazla enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 2,5’le gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 1,3 ile hizmetler ve yüzde 0,3’le enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Enerji hariç tutulduğunda, yıllık enflasyon yüzde 1,4 olarak kaydedilirken, ağustos ayı enflasyonuna ilişkin nihai veriler, 17 Eylül’de yayımlanacak.

Öte yandan, öncü verilere göre, yıllık enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tüm Avro Bölgesi için hedeflediği "yüzde 2'nin hemen altında ancak yüzde 2'ye yakın" seviyede seyretti.

Avro Bölgesi'nde para politikasını yürütmekten sorumlu olan ECB, bölgede fiyat istikrarını sağlamak için varlık alım programı ve düşük faiz politikasını da kapsayan tedbirler uyguluyor.