BÜKREŞ (AA) - Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Bükreş Konferansı, Romanya Ulusal Haber Ajansı (AGERPRES) ev sahipliğinde başladı.

Anadolu Ajansını (AA) temsilen Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve Uluslararası Operasyonlar Direktörü Ural Yeşil'in de katıldığı konferansta, 31 ülkeden AFP (Fransa), ANSA (İtalya), TASS (Rusya), AZERTAC (Azerbaycan), DPA (Almanya), EFE (İspanya) ve PA (İngiltere) gibi haber ajanslarının yetkilileri de yer aldı.

"Haber Ajansları ve Değişen Pazarlar: Yeni İçerik Geliştirmek için Stratejiler" başlığıyla düzenlenen konferansta, üye haber ajansları sektördeki sorunları ve gelişmeleri ele alarak ajanslarının çalışmaları ve projeleri hakkında sunumlar yapıldı.

AA adına sunumunu gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, 6 Nisan 2018'de 98. kuruluş yıl dönümünü kutlayan AA'nın 2017 yılında Endonezce ve İspanyolca yayına başlayarak yayın dilli sayısını 13'e çıkardığını ifade etti.

Özkaya, AA'nın fotoğraftaki gücünü her sene dünyanın önde gelen metropollerinde düzenledikleri "Istanbul Photo Awards" sergileri ve uluslararası prestije sahip jürinin yer aldığı, yoğun ilgi gören bu yarışmasıyla perçinlediğini belirtti.

AA'nın dijitalleşen medya sektöründe bilgi teknolojileri altyapısını geliştirmeyi sürdüreceğini söyleyen Özkaya, Ar-Ge çalışmalarını artırmayı, pazarlama ve satış alanında yeni ürünler oluşturmayı sürdürerek Türkiye ve bölgesinde öncü olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Batı Avrupa haber ajansları ile AA'nın da kurucusu olduğu EANA, Avrupa haber ajansları arasında iş birliğini güçlendirmek ve bilgi alışverişini sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen konferanslarla medya sektöründeki sorunların ve gelecek tahayyüllerinin tartışıldığı profesyonel bir platform olarak işlev görüyor.