EDİRNE (AA) - Avrupa ülkelerine çıkış yapmak için bekleyen tırlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 2,5 kilometre kuyruğa neden oldu.

İhracat yüklerini teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi üzerine sınır kapılarında kuyruk oluşturdu.

Tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 2,5 kilometreye ulaştı.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 250, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünden ise yaklaşık 100 tır, yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

- "İhracat yoğunluğumuz var"

Tır şöförü Engin Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftanın 3-4 günü kuyrukta beklediklerini söyledi.

Alternatif kapıların açılması gerektiğini belirten Kara, "Çünkü Türkiye'nin ihracatı bayağı fazla. Burada ne kadar Türk tırı varsa bir o kadar da yabancı tır var, ihracat fazlalığından. Türkiye'nin ekonomisinin biraz daha büyümesinden kaynaklanıyor. Alternatif kapılar olmazsa bu kapılar kaldırmaz. Gidin yukarı kapı Hamzabeyli'ye orada da aynı, aşağıya Gürbulak ve Habur'a gidin orada da aynı. Bayağı araç yoğunluğu var. İhracat yoğunluğumuz var. Maşallah diyelim. Alternatif kapıların çoğalması lazım." diye konuştu.

Tır şoförü Osman Uzun da Kapıkule Sınır Kapısı'nın çok yoğun olduğunu ve bu nedenle de Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap veremediğini kaydetti.