11 Kasım'da meydana gelen korkunç olayda, narenciye bahçesinde bekçilik yapan kişi, sulama kanalında, içinde cansız beden bulunan çuvalı gördü.

Bekçinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gelen su altı polisleri, çuvaldaki cansız bedeni sudan çıkardı. Yapılan incelemede yarı çıplak kişinin boğazında bıçak kesilerinin olduğu, ayaklarına da taş bağlandığı belirlendi.

İncelemenin ardından cansız beden, kimlik ve kesin ölüm nedeni tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopside, cesedin Ali E.'a ait olduğu tespit edildi. E.'ın uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürüldü.

BOĞAZINDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRMÜŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Adli Tıp Kurumu morgunda çocuklarını teşhis eden ve özel okulda matematik öğretmeni olan baba Mehmet E. ile anne Adle E.’ı emniyete götürdü. Ailenin, oğulları için kayıp başvurusunda bulunmamasından şüphelenen polis, anne ile babayı çapraz sorguya aldı. Yapılan sorguda, Mehmet E.’ın, 10 Kasım'da Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi’ndeki evinde tartıştığı oğlu Ali E.’ı boğazından bıçaklayarak, öldürdüğü belirlendi.

DİĞER ZANLILAR CANSIZ BEDENİN YOK EDİLMESİNE YARDIM ETMİŞLER

Uyuşturucu nedeniyle çıkan tartışma sonucu öldürüldüğü ihtimali üzerinde durulan Ali E.’ın cesedinin, babası Mehmet E.’ın aynı evde nikahsız yaşadığı Rukiye A. ve ablasının kocası tarafından otomobille taşındığı ve sulama kanalına atıldığı tespit edildi.

Bu tespitler üzerine Rukiye A. ile ismi açıklanmayan enişte de gözaltına alınıp, emniyete götürüldü. Öte yandan Ali E.’ın, yakınları tarafından alınan cenazesi, Küçükoba Mezarlığı’nda defnedildi. Emniyetteki 4 şüphelinin ise sorgularının sürdüğü öğrenildi.