AYDIN (AA) - Eski CHP Germencik İlçe Başkanı Mehmet Bozdağ hakkında "kasten adam öldürme" suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Aydın Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Bozdağ, taraf yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanının olay günü neler yaşandığını sorması üzerine Bozdağ, Şükrü Aytunç Tek'in çok yakın arkadaşı olduğunu ve sürekli beraber olduklarını söyledi.

Tek'in yanında çalıştığını aktaran Bozdağ, olay anını şöyle anlattı:

"Şükrü bir gün beni aradı yanında dolmuş parasının bile olmadığını söyledi. Ben o gün ona 500 lira para verdim. Zaten sürekli benden para alıyordu. Ben de verdim. Akşama tarla sürmeye gideceğimizi söyledim. Sonra ben telefonla aradım, telefona oğlu çıktı ve uyuduğunu söyledi. Sonra ben evinin oraya gittim. Şükrü'nün telefonu kapalı olduğu için eşine mesaj attım, kocasının aşağıya inmesini ve beklediğimi söyledim. Bir müddet bekledim inmedi. Ben de kapıyı çaldım, kapıyı açan eşine Şükrü'yü uyandırmasını söyledim. Eşi de bana 'git sen kaldır' dedi. Girdim, Şükrü'ye neden kalkmadığını sordum. Bir anda ayağa kalktı ve küfür etmeye başladı. Araya eşi girdi. Eşine ve bana yumruk attı. Belimde ruhsatlı silahım vardı. Sonra koltuğun üzerine ikimiz düştük. Silah sesini duydum panikle evden çıktım. Benim asla böyle bir kastım olmadı."

Tek'in eşi Dilek Tek ise eşinin telefonun kapalı olmasından dolayı evin oraya gelen Bozdağ'ın eşine hitaben kendisinin telefonuna "İn aşağıya. Karının eteğinin arkasına saklanma." şeklinde mesaj yazdığını ileri sürdü.

Bozdağ'ın eve gelip sofrada oturan eşine saldırdığını söyleyen Dilek Tek, kavga esnasında yüzüne bir yumruk geldiğini, yüzünü yıkamak için lavaboya gittiğinde silah sesini duyduğunu, salona gittiğinde Bozdağ'ın, ensesinden vurulan eşinin yanında oturduğunu gördüğünü daha sonra dışarı çıkıp bağırarak komşulardan yardım istediğini, eve tekrar döndüğünde Bozdağ'ı görmediğini ifade etti.

Tek'in avukatı Aysel Tek'in sanığın olay günü uyuşturucu alıp almadığı yönündeki sorusuna Bozdağ, "1 gün önce metamfetamin kullandım." şeklinde yanıt verdi.

Savunmaların tamamlanmasının ardından savcı mütalaasında sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 15 Şubat'a erteledi.

- Olay

Germencik ilçesinde 3 Mayıs'ta, Park Mahallesi'nde kavga ihbarı alan polis ekipleri, 43 yaşındaki Şükrü Aytunç Tek'i evinde silahla öldürülmüş halde buldu. Olayın faili olarak aranan CHP Germencik İlçe Başkanı Mehmet Bozdağ, Söke ilçesinde yaşanan kovalamacanın ardından aynı gün yakalanmıştı.