BAKÜ (AA) - Azerbaycanlı STK temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi üyesi bir grup, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği önüne gelerek desteklerini ifade etti ve terörist gruplara tepki gösterdi.

Azerbaycan ve Türk bayrakları taşıyan grup, "Bir millet, iki devlet, Azerbaycan-Türkiye", "Türkiye seninle gurur duyuyoruz", "Şehitler ölmez" sloganları attı.

Uluslararası Diaspora Merkezi Başkanı İsmayıl Ağayev basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Afrin'deki operasyonlarını tam şekilde desteklediklerini belirtti.

Uluslararası Diaspora Merkezinin Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki üyelerinin de Türk ordusuna destek yürüyüşü gerçekleştirdiğini ifade eden Ağayev, "Harekat, sonuna kadar devam ettirilmeli. Bu, Türkiye'nin hakkı. Türkiye'yi terörle tehdit edemezler. PKK'nın Türk halkına saldırılarını lanetliyoruz. Biz, Azerbaycan halkı olarak Türkiye için canımızı ve kanımızı vermeye hazırız." dedi.