AZEZ (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde yaşayan Araplar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklemek amacıyla Türk ve Özgür Suriye Ordusu bayraklarıyla konvoy oluşturdu.

Muhaliflerin kontrolündeki Azez'de Acel aşireti, harekata destek vermek için yaklaşık 100 araçlık konvoy düzenlendi.

Konvoya katılan araçların önlerine Türk ve ÖSO bayrakları asıldı, bayrakların üzerine de harekatı ve barışı temsil eden zeytin dalları bırakıldı.

Azez'in ana noktalarından geçen konvoya katılan Suriyeliler, tekbirler eşliğinde harekata destek sloganları attı.

Konvoya eşlik eden çok sayıda motosiklete de zeytin dallarıyla süsleme yapıldı.

Konvoya katılanlar, "Mültecileri evlerine geri döndürmek için ÖSO ve Türk askerlerinin kanı birleşti", “Bizim savaşımız Kürt halkıyla değil, gaspçı terör örgütleri PYD/PKK'ya karşı" yazılı dövizler taşıdı.

Etkinliği organize eden Acel aşireti lideri ve ÖSO'ya bağlı Cephe Şamiyye’nin (Şam Cephesi) komutanı Ebu Ali Siccu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin bölgesindeki Kürtleri terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarmak için başlatılan harekata destek vermek için konvoy oluşturduklarını söyledi.

Ebu Ali Siccu, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz, onlar hep bizim yanımızda durdu. Sivillere sürekli yardım yapıyor. Türk halkına çok teşekkür ediyoruz." dedi.