İSTANBUL (AA) - MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Bağcılar'daki seçim standında çıkan bıçaklı kavgayı MHP'ye mal etmenin alçakça bir ithamdan öteye gitmeyeceğini belirtti.

Karataş, dün Bağcılar Meydan'da 24 Haziran seçimleri için MHP ve İYİ Parti'nin açtığı stantlarda bulunan partililer arasında çıkan bıçaklı kavgaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İYİ Partililerin yola çıktıkları gün itibarıyla mağdur edebiyatı ile popüler olma yolunda çaba sarf ettiğini kaydeden Karataş, İYİ Partililerin yeni gündeminin Bağcılar'da yaşanan yaralamalı adli vaka üzerinden devam ettiğini aktardı. Karataş, İYİ Parti camiasının kamuoyunu yanıltma çabası içinde olduğunu ifade etti.

Meselenin başlangıcının emniyet kayıtlarında mevcut olduğunu aktaran Karataş, bir kadın emniyet mensubuna yapılan taciz neticesinde gerilen ortamdan sonra halkın yoğun tepkisinin fiili bir duruma dönüştüğünü, gayriahlaki tutuma ders verme niyetinin böyle bir sonuç doğurduğunu anlattı.

Bu meseleyi MHP'ye mal etmenin alçakça bir ithamdan öteye gitmeyeceğini belirten Karataş açıklamasında, "Mesele hukuka intikal etmiştir, tacize uğrayan kadın polis memurunun şikayeti üzerine tacizci ve arkadaşları gözaltına alınmıştır. Her şey ulu orta yaşanırken ve göz önündeyken bu iftiraları atmak hadsizliktir." ifadelerine yer verdi.

- Olay

Bağcılar Meydan'da, dün 24 Haziran seçimleri için MHP ve İYİ Parti'nin açtığı stantlarda bulunan partililer arasında tartışma çıkmış, kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, 4'ü bıçakla, 4'ü de darp sonucu 8 kişi yaralanmıştı. Polis ekipleri, kavgaya karıştıkları iddia edilen 8 kişiyi gözaltına almıştı.