MANAMA (AA) - Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ve Ortadoğu'da daha fazla istikrarsızlık yaratacağını söyledi.

Bahreyn resmi haber ajansı BENA'da yer alan habere göre, başkent Manama'da düzenlenen "Manama Diyalog Forumu'na" katılan Safedi, "Trump'ın kararı, bölgede daha fazla istikrarsızlığa neden olacak. Uluslararası sözleşmelere aykırı bu kararın, Ortadoğu'daki güvenlik durumuna büyük etkisi olacak, acı ve hayal kırıklığı yaratacak." dedi.

İslam dünyası ile uluslararası toplumu bir araya getiren Filistin ve Kudüs meselesinden daha önemli bir mesele bulunmadığına dikkati çeken Safedi, "Kudüs, sadece Filistinliler için değil, herkes için kutsal bir kent ve uluslararası bir meseledir." diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş da bu türden sorunların, "nefret söylemini güçlendirmesi için radikal ve aşırıcı kesimlere verilen bir hediye" sayıldığını söyledi.

Karkaş, "Amerikalıların, aldıkları bu kararı izah etmeleri için Manama Diyalog Forumu'na katılmaları gerekirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyad da Kudüs'ün, üzerinde son derece hassas şekilde çalışılması gereken, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar için kutsal toprak olduğuna dikkati çekti.

Feyyad, kararın bölgede istikrarsızlığa neden olacağını ve teröre fayda sağlayacağını vurguladı.

Bahreyn'de önceki gün başlayan, Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen 13. Manama Diyalog Forumu, bugün sona erecek.