İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sporcu Performans Laboratuvarı'nın açılışını yaptı.

Bakan Bak, Sancaktepe Belediyesinin yapımını tamamladığı laboratuvarın yanı sıra yenilenen Sancaktepe 15 Temmuz Stadı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Sporcu Performans Laboratuvarı ile ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Bak, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Gençlere yönelik yapılan yatırımı ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bugün de Sancaktepe Belediyesinin Sporcu Performans Laboratuvarı ile stada yeni bir tribün eklenmesiyle ilgili açılış oldu. Sancaktepe Belediyesi 20 binin üzerinde lisanslı sporcuya ulaşıyor. Gençlere dokunuyor. Tesisler yaptı, bizim de tesislerimizi kullanarak önemli işler yapıyor. Mahalli idarelerde bir örnek." dedi.

Kendisinin Türkiye Güreş Federasyonunun başkanlığını yaptığı dönemlerde Sancaktepe Belediyesi ile ortak çalıştıklarını hatırlatan Bakan Bak, belediyenin güreşe de destek verdiğini dile getirdi.

Laboratuvarla ilgili bilgi veren Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

"Ölçemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. Sporda bilimin kullanılmasıyla alakalı önemli adım. Bakanlık olarak Eryaman tesislerimizde ölçümleri organize ediyoruz ama belediye olarak bunun yapılması daha önemli. Sporcuların branşlara, kendi kabiliyetlerine ve fiziksel yapılarına göre yönlendirilmesi önemli. Sancaktepe Belediyesi 25 branşta faaliyet gösteriyor. Diğer branşlarda bizimle iş birliği içindeler."

Uyuşturucuyla mücadelede gençlerle birlikte olacaklarını kaydeden Bak, şu ifadeleri kullandı:

"Güzel bir gündü, gençlerle dolu bir gündü. Gençlerin kötü alışkanlıklara gitmesini engelleyeceğiz. Onları belediyelerimizin spor salonlarına, havuzlarına taşıyacağız. Spora yapılan bir liralık yatırım, sizlere 3-4 lira olarak dönüyor. Sağlıklı bir nesil oluyor. Sosyal paylaşımı olan gençler yetişiyor. Toplumla uyumlu oluyor. Bugün de bir örneğini gördük. Sporu bilen, içinden gelen Cumhurbaşkanımızla çalışıyoruz. Mahallelerimize, sokaklara tesisler yapmaya çalışacağız. Sayın başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum."

Diğer belediyelerin de spora yatırım yaptığını anlatan Bak, "Sancaktepe Belediyesinin çabası çok daha önde. Diğer belediyelerimiz de görev yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi lokomotif görev yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin önemli yatırımları var. Sancaktepe'nin önceki durumu, artan nüfusu, gençlere ulaşımı sayın başkanımızın çabalarını gösteriyor." diye konuştu.


- Erdem: "Önemli tesisleşme adımları attık"


Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise çocukların geleceğine önemli katkılar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"(Türkiye'de gençler şanslı) diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız sporcu olunca gençlere fırsatlar doğuyor. Büyüklerimizin yönlendirmesiyle 9 yıl içinde ilçe belediye olarak önemli tesisleşme adımları attık. Şu anda Türkiye genelinde lisanslı sporcu sayısı itibarıyla ikinci sıradayız. 20 bin 675 lisanslı sporcuya sahibiz. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, alkolden uzak tutmak, çetelerin, mafyanın ve terör örgütlerinin elinden çıkarmak için meşru zemin hazırlayacaksınız. Burada tüm renkler buluşuyor. Her kesimin çocukları spora yatkın. Aynı tribünde olduğu zaman duygular birleşir. Sosyal barışın en önemli adımı olarak beyan ediyoruz."

Sporcu Performans Laboratuvarı hakkında bilgi veren Erdem, "Çocuğun fiziksel yapısını ölçecek aletler bulunuyor. Kas ve kemik ölçümü dahil, yarın bu çocuklar güreşçi mi, futbolcu mu, atlet mi, voleybolcu mu olur, bunun tespitini yapıyoruz. Bunu erken yaşta yaparsak çocuk ona göre yönlendirilecek. Kendi fiziksel yapısına uygun branşta eğitim alırsa olimpiyatlar ve Dünya Şampiyonlarında madalyalar bizim olur." değerlendirmesinde bulundu.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen laboratuvar, 7-11 yaş arasındaki çocukların fiziksel özelliklerini tespit ederek, doğru branşlara yönlendirilmelerini sağlayacak. 300 metrekarelik alana kurulan tesisteki ekipmanlarla çocukların kas, lif ve vücut yapılarının tespiti gerçekleştirilecek.