ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ürdün Büyükelçisi İsmail İssa Rifaie'yi kabul etti.

Bakan Eroğlu, makamında gerçekleşen kabulde Ürdün'ün de Türkiye gibi Esed'in zulmünden kaçan Suriyelileri desteklediğini belirterek, bu nedenle teşekkür etti.

Ürdün'de 650 bin Suriyelinin bulunduğunu aktaran Eroğlu, diğer ülkelerden gelen mülteci sayısının ise bir milyon 300 bin olduğunu bildirdi.

Türkiye'de 3 milyon 600 bin Suriyelinin yaşadığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar onlara 30 milyar dolarlık desteğimiz var. Çünkü yiyecek, içecek, sağlık ve eğitim gibi her türlü gerekli ihtiyaçlarını ülkemiz karşılıyor. Ayrıca Ürdün hükümeti Afrin Harekatı'na büyük destek verdiği için teşekkür ediyoruz. Ülkemize 350, 400 bin Suriyeli Afrin'den geldi. Maksadımız onları vatanlarına geri götürüp, huzur içinde yaşamalarını temin etmektir. Başka bir niyetimiz yok, Suriye topraklarında herhangi bir gözümüz yok. Terör örgütünün gönül coğrafyamızda zulüm yapmasına müsaade edemeyiz. O bakımdan üzerimize düşen insanlık vazifesini yapıyoruz."

- "Suriye konusu iki ülkenin ortak derdi"

Rifaie de Ürdün ve Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu vurgulayarak, son yıllarda iki ülkenin birbirlerine olan ziyaretlerinin de bu anlamlı ilişkinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Ürdün ve Türkiye'nin birçok ortak konuda birleştiğini belirten Rifaie, şunları söyledi:

"Suriye konusu iki ülkenin ortak derdi diyebiliriz. Mülteciler konusunda hem Türkiye hem de Ürdün çok ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Ürdün, zaten su anlamında fakir bir ülke olduğu için mültecilerin gelmesiyle alt yapı ve su sorunu ile karşılaştık. Afrin Harekatı ile ilgili de biz, Ürdün olarak Türkiye'nin kendini savunma hakkına saygı duyuyoruz. Suriye'nin siyasi, barışçıl bir çözüme biran önce kavuşmasını diliyoruz."