ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ay Işığım Yetim ve Öksüz Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte yetim ve öksüz 50 çocuğa bayramlık giysi dağıttı.

Merkez Haliliye ilçesinde, Ay Işığım Yetim ve Öksüz Derneğinin mağazasında düzenlenen etkinliğe katılan Fakıbaba, çocuklarla yakından ilgilendi.

Bakan Fakıbaba, bir süre sohbet ettiği çocuklara kendi elleriyle ayakkabı giydirdi, oyuncak dağıttı.

Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, yetim ve öksüz çocukları sevindirmenin önemine işaret etti.

"Bu çocuklar bizim yavrularımız, bizim torunlarımız." diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Allah biliyor, benim için bu çocukların benim torunlarımdan bir farkı yok. Bir çocuğu giydirmek 70 lira, hayırsever insanların imkanları dahilinde bu mübarek ayda çocukların yüzlerini güldürmeleri kadar güzel bir şey olamaz. Dernek yetkilileri, mağazanın ikinci bir şubesinin Eyyübiye ilçesinde açılacağını söylediler, ben de elimden geldiği kadar destek vermeye çalışacağım. Ümmetin birliği için Türkiye diyorum, Türkiye diyorum, Türkiye diyorum."

Dernek başkanı Mehmet Nail Çiftçi de derneğin yaklaşık 12 yıldır hizmet verdiğini belirterek, "Bin 850 aileye rutin olarak gıda yardımında bulunuyoruz. Ramazan ayında ise gıda yardımının yanında giyinmeyen yetim çocuk kalmasın diyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu mutluluğumuza ortak olmaya davet ediyoruz." dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da ellerinden geldiği kadar derneğe destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Etkinliğe, AK Parti İl Başkan Vekili Bahattin Yıldız, partililer ve davetliler katıldı.