İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün Orta Doğu'yu kan ve savaş gölü haline çevirenlerin tek bir hedefi var. O da Türkiye. 'Eğer Türkiye'de Erdoğan'ı yıkarsak Türkiye'yi bölmemiz kolay olur.' diyorlar." dedi.

Kaya, Bayrampaşa'da bir çorap fabrikasını ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi.

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için seçmenlerden destek isteyen Kaya, "2002'den bu yana bu ülkeye birçok alanda çok büyük hizmetler yaptık. Ülkenin ekonomisini 3,5 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde iki kat daha büyütmek istiyoruz. Dünyanın en büyük projelerini Türkiye'ye yaptık. Daha fazlasını ülkemize kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

Bakan Kaya, 15 Temmuz'da Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktası yaşadığını dile getirerek, millet olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara döküldüklerini söyledi.

Darbe girişimi gecesi milletin istiklal ve istikbaline sımsıkı sarıldığını aktaran Kaya, tüm dünyaya ders verdiklerini kaydetti.

Kaya, yeni sistemle birlikte çok daha güçlü bir şekilde yol alacaklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bugün Orta Doğu'yu kan ve savaş gölü haline çevirenlerin tek bir hedefi var. O da Türkiye. 'Eğer Türkiye'de Erdoğan'ı yıkarsak Türkiye'yi bölmemiz kolay olur.' diyorlar. Bugün seçim çalışmaları yapıyoruz. Seçimler için yurt dışındaki faaliyetlerimize izin verilmiyor. CHP ve HDP'nin Almanya'da onlarca gösterisine izin veriyorlar. Bize geçit yok. Geçen yıl bana yapılanları gördünüz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi daha ileri götüreceğine inandıklarını ifade ederek, bu nedenle vatandaşlardan geçmişle bugünü kıyaslamasını istedi.

Bakan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, ilçedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Aynı binada bulunan Bayrampaşa Sosyal Hizmetler Merkezi'ne de uğrayan Kaya, sonrasında Bayrampaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret etti.