DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Çocuklarımızı öğretmenlerimize emanet ediyoruz, hepsi en değerli varlıklarımızdır. O yüzden öğretmenlik mesleğinin saygınlığının arttırılması konusunda daha çok çalışacağız." dedi.

Bakan Özlü, Düzce Yeni Mahalle İlkokulunu ziyaret ederek, yarından itibaren yarıyıl tatiline başlayacak öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller temennisinde bulundu.

Vali Zülkif Dağlı ile öğrencilere kitap hediye eden Özlü, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’ten, okullarda uygulanan "Düzce Kodluyor" projesi hakkında bilgi aldı. Özlü, bir sınıf tahtasına da tebeşir ile imzasını attı.

Okul çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özlü, öğrencilerin tatillerini ödevle değil, dinlenme ile geçireceğini söyledi.

Öğrencilere ödev verilmesini arzu etmediklerini kaydeden Özlü, "Tatilde dinlenecekler, tatilde ödev yok. Milli Eğitim Bakanımız da ödev verilmesini istemiyor. Tatilde dinlenecekler, ders zamanı çalışacaklar." diye konuştu.

En kutsal mesleğin öğretmenlik olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı öğretmenlerimize emanet ediyoruz, hepsi en değerli varlıklarımızdır. O yüzden öğretmenlik mesleğinin saygınlığının arttırılması konusunda daha çok çalışacağız. Düzce'de de öğretimin seviyesinin yükselmesi, daha başarılı geçlerin olması için çalışıyoruz."

Eğitimde eski dönemlerde 'Ayşe topu at, top at, ip atla' gibi öğrenme metotlarının olduğunu fakat artık teknolojik bir eğitim sistemi getirildiğine işaret eden Özlü, "Artık çocuklarımız dördüncü sınıftan itibaren kodlama dersi görüyor. Yani artık çocuklarımız kod yazacaklar. Çocuklarımız kendi çaplarında robotlar ve icatlar yapacaklar. Dolayısıyla düşünen ve çalışan bir nesil yetiştiriyoruz." ifadesini kullandı.