BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde, dün metrekareye düşen 136 kilogram yağış ve meydana gelen sel nedeniyle hasar oluşan yerleşim birimlerinde yaralar sarılıyor.

Bandırma ve Erdek'te, hasar gören ev ve iş yerleriyle cadde ve sokaklarda hasar tespit çalışmalarına başlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yazılı açıklamasında, gerek Meteoroloji gerekse Balıkesir Valiliği tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde, yoğun yağış beklentisi olduğu için Erdek ve Bandırma ilçelerinde önlem aldıklarını hatırlattı.

Kafaoğlu, İtfaiye Daire Başkanlığı ve BASKİ ekiplerinin yağış öncesinde söz konusu ilçelerde hazır bekletildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak beklenenin üzerinde yağış alan Erdek ve Bandırma ilçelerimizde metrekareye 136 litre yağış düştü. Bu üzücü doğa olayı sonrasında bizlere düşen oluşan zarar ve açılan yaraların vakit geçirilmeden sarılmasıdır. Ekiplerimiz ilk olarak selden dolayı mahsur kalan 700'e yakın vatandaşımızı bulundukları yerlerden kurtararak güvenli alanlara taşıdı. Yollarda mahsur kalan araçları kaldırırken, iş yeri ve evlerini su basan vatandaşlarımıza BASKİ ve itfaiye ekiplerimiz yardımcı oldu."

Erdek ve Bandırma'daki vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Kafaoğlu, "Böylesine ciddi bir sel felaketinde sevindirici olan tek nokta yaralanan veya yaşamını kaybeden vatandaşımızın olmayışıdır." ifadelerini kullandı.