BARTIN (AA) - Bartın'da 6 aylık hamile kadın ve eşini darbettiği iddiasıyla yargılanan iki sanık, toplam 9 bin 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Bartın Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Gökhan (31) ve Öznur Dağdelen (28) çifti ile tutuksuz sanıklar Ç.Ç. (21) ve Z.Y. (22) katıldı.

Gökhan Dağdelen, mahkemedeki ifadesinde, gece saatlerinde eşiyle yürüyüşe çıktıkları sırada yanlarında gezdirmeye çıkardıkları köpeğin Kemerköprü Mahallesi’nde kaldırım kenarında bekleyen kişilerin yanında havladığını, bunun üzerine hayvanı tasmasından çekerek uzaklaştırdıklarını söyledi.

Bu sırada alkollü olduklarını anladığı kişilerin arkalarından küfür ettiğini ve aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü belirten Dağdelen, şunları söyledi:

"Alkollü olduklarını anladığımız kişilerin yanında durmamak için uzaklaşıyorduk. Bu sırada kişiler köpeğin tasmasını çekti ve bize küfür etmeye başladı. Ben de 'Neden küfür ediyorsunuz?' dediğimde kavga çıktı. O zaman hamile eşim de kavgayı ayırmak isterken yere düştü, başını kaldırıma çarptı. Küfür eden kişi ve yanındakiler bana ve yere düşen eşime de vurmaya başladı. Eşim, 'Hamileyim' diye bağırmasına rağmen karnına da birkaç kez tekme darbesi aldı."

Ç.Ç. de savunmasında, köpeği sevmek istediği sırada Dağdelen’in kendisine küfür ettiğini ve kavganın da bundan çıktığını savundu.

Hakim, sanıklardan C.Ç'ye 5 bin 740, Z.Y'ye ise 4 bin lira para cezası verdi.

İddiaya göre, 28 Nisan 2016'da köpekleriyle yürüyüşe çıkan Gökhan ve Öznur Dağdelen çifti, Kemerköprü Mahallesi’nde kaldırım kenarında bekleyen kişilerin köpeği sevdiği sırada küfür etmesine sinirlenmiş, yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Gökhan ve 6 aylık hamile eşi yumruk ve tekme darbeleriyle yaralanmış, hastaneye kaldırılmıştı.

Olayın ardından kaçan Ç.Ç. ve Z.Y. polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Bu arada çifti darbeden kişilerin, kaldırım kenarında oturduğu sırada köpeğin onlara havlayışı ve kavga öncesi yaşananlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.