BARTIN (AA) - Bartın'da, babasını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Bakır ile yakınları ve avukatı katıldı.

Sanık Bakır, mahkemede yaptığı savunmasında, babasının sürekli alkol aldığını, kardeşleri ve annesine şiddet uyguladığını öne sürdü.

Babasının, annesinden boşanmasının ardından eve başka kadınlar getirdiğini, bu nedenle sürekli tartıştıklarını anlatan Bakır, "Olay günü ben evin önündeyken babam eve kadınla geldi ve araçtan valizler indirdiler. O sırada babam bana 'Niye bakıyorsun?' diyerek küfür etmeye başladı. Tartışma büyüyünce bana silahla ateş edebilir diye evdeki tüfeği aldım. Daha sonra üzerime yürüyünce de tetiğe bastım. Pişmanım." şeklinde konuştu.

Verilen aranın ardından mahkeme başkanının son sözünü sorduğu Bakır, "Mahkemenin adaletine sığınıyorum. Keşke ben ölseydim, bu vicdan azabını yaşamasaydım. Keşke öyle bir şey olmasaydı, pişmanım." ifadesini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, "kasten adam öldürmek" suçundan yargılanan sanığı, cinayeti haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında haksız tahrikle işlediğini ve yargılama sırasındaki iyi halini dikkate alarak, 18 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme heyeti ayrıca sanığa, babasıyla eve gelen M.K. adlı kadını silahla tehdit ettiği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.


- Olay

Hasan Bakır, Bartın'ın Akpınar köyünde, 25 Aralık 2016'da, aynı binada yaşadığı babası Recep Bakır'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, "kasten adam öldürmek" suçundan hakkında dava açılmıştı.