BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da iplik-boya fabrikasındaki patlamaya ilişkin, "Büyük bir titizlikle incelemeler devam ediyor. Savcılık nezdindeki soruşturmada iki tutuklama söz konusu oldu. İnceleme neticesi raporlar ortaya çıktığında daha detaylı bilgileri mutlaka paylaşacağız. Patlamanın ertesinde Bursa'da iki görevden alma söz konusu oldu. İnsan sağlığı ve iş güvenliği her şeyin önünde gelir. Bizim bakış açımız budur." dedi.

Çavuşoğlu, bir toplantı için geldiği partisinin Bursa İl Başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in gençlik teşkilatında üyelerin 5'te birinin eşcinsel olmasıyla ilgili görüşü var. Bu, Bursa ve Türkiye genelinde tepkilere yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlar toplantısında tepkisini dile getirdi. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Maalesef CHP ve CHP'li belediyenin Bursa ve Nilüfer için çizdiği ufuk ortada. Bursa'mızın hem kadim hem de medeniyet kenti olması hasebiyle bu tür tartışmalarla anılması bizi gerçekten çok fazla üzmüştür. Buna kimsenin hakkı yoktur. CHP'lilerin ve CHP'nin Türkiye için medeniyet tasavvuru gelip eşcinsel kotasına eşitlenmiştir. Dolayısıyla hep söylüyoruz. Milletin değerlerinden bihaber, milletin hassasiyetlerine dikkat etmeyen CHP'nin bu özellikleri ne kadar bastırmaya çalışsalar da bir yerde bir şekilde kendini gösteriyor."

Çavuşoğlu, Bursa'nın tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra manevi dinamikleriyle de çok zengin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Emir Sultan'ın, Üftade Hazretleri'nin, medeniyetimizin banisi olan Osmangazi'nin, Orhangazi'nin medfun bulunduğu bu şehirde bu tip tartışmalarla gündeme gelmesi Bursa'yı ve burada yaşayan vatandaşlarımızı çok üzmüştür. Açıkçası sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin dertleriyle dertlenen, değerleriyle sürekli ilgilenen bir lider olarak bu konuda da dün tepkisini dile getirmiştir. Maalesef, 'Adalet Kurultayı' yaptıklarında şehitlik makamında içki içip dans etmekten, oynamaktan çekinmeyen, PKK ile ilgili konuştuklarında PKK lehine konuşan, FETÖ ile ilgili konuştuklarında FETÖ lehine konuşan bir siyasi partinin, ana muhalefetin Türkiye'ye vereceği hiçbir şey yoktur. Ben gerçekten Türkiye'nin ana muhalefet bakımından düştüğü bu duruma çok üzülüyorum, 'yazık' diyorum."

- "Büyük bir titizlikle incelemeler devam ediyor"

Bir gazetecinin "Bursa'da 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen ve 5 kişinin öldüğü 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin gelişmeleri" sorması üzerine Çavuşoğlu, konuyla ilgili ilk gün açıklama yaptığını anımsattı.

Çavuşoğlu, Bursa'ya gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Büyük bir titizlikle incelemeler devam ediyor. Savcılık nezdindeki soruşturmada iki tutuklama söz konusu oldu. Dolayısıyla inceleme neticesi raporlar ortaya çıktığında daha detaylı bilgileri mutlaka paylaşacağız. Patlamanın ertesinde Bursa'da iki görevden alma söz konusu oldu. İnsan sağlığı ve iş güvenliği her şeyin önünde gelir. Bizim bakış açımız budur. Dolayısıyla burada görevinde ihmali olduğunu düşündüklerimiz varsa mutlaka onlarla ilgili bakanlığımız gereken tedbirleri alacak, tasarrufta bulunacaktır."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra parti binasında basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.