KİLİS (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kilis’te esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kilis’e gelen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Cadde üzerindeki dükkanlara uğrayarak esnafa sohbet eden Çavuşoğlu ve Gül, bir fırından kendilerine ikram edilen ekmeği de kendilerini takip eden basın mensuplarıyla paylaştı.

Civardaki çocukları sevip, vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirme taleplerini de geri çevirmeyen Çavuşoğlu ve Gül, Hacı Derviş Camisi'nde de öğle namazı kıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, cami çıkışında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

"Kilis halkı, hakikaten burada cesaretli bir şekilde yaşanan bu kötü hadiselerden dolayı bir metanet gösteriyorlar, hem de dualarıyla burada misafir ettikleri askerlerimiz ve güvenlik güçlerimizin her şeyiyle yakından ilgileniyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı'yla, Allah nasip ederse bu bölgeyi Kilis'e tehdit olmaktan çıkaracağız. Bundan emin olun, bunları buradan temizleyeceğiz. Allah'ın izniyle. Bundan sonra Kilis'te her şey çok daha güzel olacak inşallah. Bir teşekkürü de burada 6 seneden bu yana 130 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyorsunuz. Bu büyük bir kadirşinaslık. Onlarla birlikte burada komşuluk ilişkilerinizi sürdürüyorsunuz. Bu kadirşinaslığınız, bu misafirperverliğiniz nedeniyle Kilis halkına çok teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun."