KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Kars Ardahan Iğdır (KAI) Vakfı'nın Tanıtım Günleri etkinliği ile Körfez Karadenizliler Derneğinin düzenlediği 13. Geleneksel Hamsi Şöleni'ne katıldı.

Beraberinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt ile Körfez Belediyesi Kültür Merkezi'nde kurulan Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri stantlarını gezen Işık, daha sonra aynı yerdeki KAI Vakfı'nın standını ziyaret ederek, vatandaşlarla çay içti, sohbet etti.

Işık, burada yaptığı açıklamada, hemşehri derneklerinin bu tür kültürel etkinliklerini önemsediklerini belirterek, "Artık hepimiz Kocaeliliyiz. Benim için Gümüşhane ata toprağı, Mehmet Irak için de Kars ata toprağı. Artık hepimiz burada yaşıyoruz. Ekmeğimizi burada kazanıyoruz. Kabirlerimiz artık burada. Eskisi gibi Kars'a, Ardahan'a, Iğdır'a, Ağrı'ya peki cenaze götürmüyoruz." diye konuştu.

"Hemşehri derneklerinin üç temel sorunu var. Bunlardan biri, bizi biz yapan değerleri unutmamak, çocuklarımıza da unutturmamak." diyen Işık, şunları kaydetti:

"Eğer unutursak bir yanımız eksik kalır. Onun için bu derneklerin en temel görevi bu Anadolu'yu bir bütün yapan yerel değerleri kesinlikle gelecek kuşaklara taşımak. O açıdan derneklerin önemli bir misyonu var. Arkadaşlarımız şu ana kadar bu görevi yerine getiriyorlar. İkincisi, biliyorsunuz zekat aileden başlar. Bizim inancımız gereği birine zekat verecekseniz önce en yakınınızdaki ihtiyacı olana vereceksiniz. O varken başka birisine vermek efdal değil. Yani yardımlaşmaya en yakınınızdan başlayın. İşte bu dernek, Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşehrilerimizin kendi arasındaki yardımlaşmasını, dayanışmasını, ihtiyacı olan insanlarımıza destek olmayı, bursa ihtiyacı olan öğrencilerimize burs vermeyi sağlamak durumunda. Üçüncüsü de Kars'ı, Ardahan'ı, Iğdır'ı yalnız bırakamayız. Orada bizi oraya bağlayan mutlaka köprüler kurmak durumundayız. İş adamı isek imkanımız varsa bölgemize bir yatırım yapmak, hayırsever isek oraya bir eser kazandırmak. Ama bunların hiçbirini yapamıyorsak, hiç olmazsa senede bir kere sılayı rahim yapmak. Bu üç temel misyon bizim bölgemizdeki derneklerin en temel misyonudur."

KAI Vakfı Başkanı Mehmet Irak, Işık'a, çalışmaları hakkında bilgi verdi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, daha sonra Körfez Karedenizliler Derneği'nin düzenlediği 13. Geleneksel Hamsi Şöleni etkinliğine katıldı.

Burada vatandaşlarla birlikte mangalda pişirilen hamsi balığını yiyen Işık, daha sonra vatandaşlarla çay içerek, sohbet etti. Işık, program sonunda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğe, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve Sami Çakır, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, Kocaeli Rizeliler Başkanı Osman Çakır, Körfez Karadenizliler Başkanı Hasan Yazıcı ve vatandaşlar katıldı.