NABLUS (AA) - Geçen aylarda şehit olan ve dün İsrail yönetimi tarafından ailelerine teslim edilen 3 Filistinlinin cenazesi Batı Şeria'nın Nablus, Tulkerm ve El Halil kentlerinde toprağa verildi.

Kudüs'ün doğusundaki Ma'ale Adumim Yahudi yerleşim birimi yakınında 8 Nisan'da bir Yahudi yerleşimci tarafından ateş edilerek yaralanan ve 9 Nisan'da şehit olan Filistinli Muhammed Merşud'un cenazesi Nablus'taki Rafidya Devlet Hastanesinden alınarak kentin doğusundaki kampa getirildi.

Merşud'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından kamptaki şehitlikte toprağa verildi.

İsrail askerlerinin geçen nisan ayında açtığı ateş sonucu yaralandıktan sonra şehit olan Filistinli Muhammed Anber'in (44) naaşı da kentteki Saabit Sabit Devlet Hastanesinden alınarak cenaze namazının ardından kentteki mezarlığa defnedildi.

Şehit Rami Sabarine'nin (36) naaşı ise El Halil kentindeki El Ehli Hastanesinden alınarak Beyt Emr beldesine götürüldü. Sabarine'nin naaşı kılınan cenaze namazının ardından beldedeki mezarlıkta toprağa verildi.

Sabarine, İsrail askerleri tarafından El Halil kentinin doğusundaki Yahudi yerleşim birimi Kiryat Arba yakınlarında 2 Haziran'da aracıyla çarpma girişiminde bulunduğu iddiasıyla açılan ateş sonucu yaralandıktan sonra şehit olmuştu.

İsrail yönetimi Filistinli şehitlerin cenazesini dün akşam ailelerine teslim etmişti.

İsrail'in elinde halihazırda, aylar önce İsrail askerlerine karşı eylemlerde bulundukları iddiasıyla öldürülen birçok Filistinlinin naaşı bulunuyor.