GÜMÜLCİNE (AA) – MEHMET HATİPOĞLU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti kapsamında Batı Trakya'yı da ziyaret edecek olması Türk azınlıkta büyük bir beklenti ve heyecan yarattı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, Erdoğan'ın, 1952'de merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Batı Trakya ziyaretinden sonra bölgeye gelecek ilk Türk cumhurbaşkanı olacağını belirterek bu ziyareti sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğun ilerlemesinden en çok Türk azınlığın memnun olacağını belirterek "Keşke iki komşu ülke cumhurbaşkanları Batı Trakya'yı birlikte gezseler." dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Bayar'ın Batı Trakya ziyaretinde çok güzel bir ortamın hakim olduğunu anlatan Şerif, Yunanistan'daki Türklerin Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili beklentileri olduğuna işaret etti.

Şerif şöyle devam etti:

"Azınlıkta bir heyecan var. 65 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Celal Bayar Batı Trakya'ya gelmişti. O gün güzel birçok olay yaşanmıştı. Gümülcine'de, azınlık çocuklarını eğitmek üzere “Celal Bayar Ortaokul ve Lisesi" adıyla kurulan okulun açılışı yapılmıştı. Bugün de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bölgemizi ziyaret edecek. Umuyoruz, inşallah, iki ülke arasındaki bu iyi ilişki devam eder ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının buraya gelişi yine böyle bir güzelliğe vesile olur. Azınlık toplumunun beklentisi bu yöndedir. Çünkü çözüm bekleyen birçok sorunumuz var. Dolayısıyla bu ziyareti alkışlıyoruz, destekliyoruz ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ı Batı Trakya'da sabırsızlıkla bekliyoruz."

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Necat Ahmet de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Trakya ziyaretini, Türkiye’nin bölgeye verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirdiğini söyledi.

Ahmet, Türk azınlığın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden büyük heyecan duyduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, azınlık insanının arzusu üzerine buraya gelmesi bizim açımızdan çok büyük önem ve değeri var. Herkes Tayyip Erdoğan'ı görmek istiyor. Bu ziyarete halkımızın büyük ilgisi var. İnsanlarımız bizleri arıyor ve Cumhurbaşkanını nerede nasıl görebileceklerini soruyorlar. Dernek olarak bizler ağırlamaya hazırız. Keşke imkan olsaydı da herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından görebileceği daha geniş katılımlı toplantılar düzenleyebilseydik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün başlayan Yunanistan ziyareti çerçevesinde, Atina'daki temaslarını tamamlamasının ardından cuma günü Batı Trakya'ya geçecek.

Cuma namazını Gümülcine kentindeki Kırmahalle Camisi'nde soydaşlarla birlikte kılması beklenen Erdoğan, daha sonra bir otelde Türk toplumu temsilcilerini kabul edecek.