BRÜKSEL (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı münasebetiyle Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliğinde program düzenlendi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşuyla başlayan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Her zaman olduğu gibi bugün de vatanımıza ve milletimize yönelen her türlü tehdide karşı tek yürek ve tek yumruk olarak karşı koyabiliyorsak, bu da Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin, Atatürk'ün, Seyit Onbaşı'nın, Yahya Çavuş'un ve nicelerinin bize aşıladığı o sarsılmaz vatan sevgisi, ruhu ve inancı sayesindedir." dedi.

Büyükelçi Gümrükçü, "Vatan topraklarımızın kahramanca savunulmasında, ulusal birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında ve devletimizin temsili için içerde ve dışarda görevleri başında hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anmak için toplanmış bulunmaktayız." diye konuştu.

Çanakkale zaferinin Türk milletinin yeniden var oluşunun çok önemli bir sembolü olduğunu belirten Gümrükçü, Necmettin Halil Onan'ın şiirinden alıntı yaparak, "Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir." dizelerini okudu.

Etkinlikte Büyükelçilik Askeri Ataşesi Piyade Albay Ahmet Aşık Çanakkale Zaferiyle ilgili bir sunum yaparken çocuklar da günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

Anma gününe diplomatik ve askeri erkandan çok sayıda kişi katıldı.