ADIYAMAN (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Kendi tankımızı yapacağı, uydumuzu uzaya göndereceğiz, insansız hava araçlarımızı yapacağız, 3. Boğaz Köprüsünü yapacağız, denizin altından tüp geçit yapacağız, hızlı tren yapacağız dedik, inanmadılar. Biz bunların hepsini yaptık. Şimdi de yerli marka otomobilimizi yapacağız." dedi.

Bakan Özlü, Adıyaman'daki temasları kapsamında partisinin Besni ilçe kongresinde yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin çok kritik yol ayrımından ve dönemeçten geçtiğini belirterek, ülkenin ya 15 yıldır olduğu gibi yoluna devam edeceğini veya eskiye dönüp hedeflerinden ve vizyonundan vazgeçeceğini söyledi.

Türkiye'nin eskiye dönmesine asla izin vermeyeceklerini ifade eden Özlü, AK Parti'nin Türkiye'nin yarınları ve umudu olmaya devam edeceğini aktardı.

Faruk Özlü, yerli otomobil için uzun ve ayrıntılı çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle yola çıktıklarını dile getirdi.

Bazı muhalefet parti temsilcilerinin daha ilk günden 'Bu proje tutmaz havada kalır, dünyanın otomobil markalarıyla yarışamazsınız' dediklerini aktaran Özlü, şunları kaydetti:

"Bunlara cevap vermek bize zül geliyor ama bu nasıl bir öz güvensizliktir, bu nasıl muhalefettir. Kendi tankımızı yapacağız, uydumuzu uzaya göndereceğiz, insansız hava araçlarımızı yapacağız, 3. Boğaz Köprüsünü yapacağız, denizin altından tüp geçit yapacağız, hızlı tren yapacağız dedik, inanmadılar. Biz bunların hepsini yaptık. Şimdi de yerli marka otomobilimizi yapacağız. Onlar inanmasa da biz bunu başaracağız. Milletimize söz verdik bu sözü yerine getireceğiz. 'Dünya ile yarışamazsınız' diyenler görecekler yarışacağız."

Kongreye, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve partililer katıldı.