BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesi, ABD'nin ekonomik saldırılarına karşı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ülkeye destek amacıyla kampanya başlattı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eşi Pelvin Barakazi, AK Parti Bingöl yöneticileri ve belediye çalışanlarının katılımıyla Genç Caddesi'ndeki saat kulesi önünde açıklama yaptı.

Barakazi, ABD'nin ekonomik saldırılarına karşı Bingöl halkı adına bu haklı savaşta Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarının sembolü olarak bir aylık maaşını Halk Bankası Bingöl şubesinde açtıkları hesaba yatırarak bir çığır açmak istediklerini belirtti.

Yapılan çağrının insanlığın başına bela olan vahşi kapitalizme karşı, dünya halklarının uyanış ve dirilişine sebebiyet veren Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarının ilanı olduğunu ifade eden Barakazi, "Yüce Allah'tan bu çabamızın ülkemiz ve mazlum halklar için uyanış vesilesi olmasını diliyoruz." dedi.

Bingöllülere ve esnafa seslenen Barakazi, şöyle devam etti:

"Bu bağlamda, halkımızın bütün kesimlerinin bu fona katkı sunmak suretiyle ırk, din, dil, mezhep, coğrafi farklılık, siyasi parti farkı gözetmeksizin, sanat, iş dünyası, sivil kuruluşlarıyla kısacası topyekun bir seferberlik durumuna geçip, bu korkunç emperyalist saldırıyı hep birlikte geri püskürtelim."

Daha sonra Barakazi, Valiliğe geçerek Halk Bankasında açtıkları hesabın cüzdanını Vali Ali Mantı'ya teslim etti.

Son dönemlerde ülke üzerinde oynanan oyunlar dolayısıyla vatanı her zaman korumaya hazır olduklarının bir beyanı olarak bir kampanya başlattıklarını anlatan Barakazi, değeri çok büyük olmasa da birkaç arkadaşı ile bir aylık maaşlarını açtıkları hesaba yatırdıklarını dile getirdi.

Vali Mantı ise Belediye Başkanı ve Bingöllülere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Türk halkının çağın her döneminde değişik sıkıntılarla karşılaştığını vurgulayan Mantı, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle bu sıkıntıları en güzel şekilde atlatmasını bilen bir milletiz. Biz devletiyle, ülkesiyle, milletiyle bir ve beraber olduğumuz müddetçe, inşallah ne içeride ne de dışarıda hiçbir güç bu milleti tarihten silemeyecektir. Bu millet, kadim bir millettir, çok eski bir millettir, inşallah gelecek yüzyıllara da en güzel şekilde milletimiz tüm değerleriyle beraber taşınacaktır. Biz yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım, kuvvetimizi dağıtmayalım, Allah'ın izniyle bugünler gelip geçicidir. Bu millet her zaman düştüğü yerden kalkar. Yapılanlar, Allah'ın izniyle bu millete zarar veremeyecektir."