GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov'un Gazze Şeridi'ne ulaştığı belirtildi.

İsrail'in kontrolündeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı kaynaklarından alınan bilgiye göre Mladenov, Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne giriş yaptı.

Mladenov'un Gazze'de basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Hamas ve İslami Cihad, dün akşam, Gazze'deki saldırıların durması için Mısır'ın ara buluculuğunda yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini ve anlaşmanın sağlandığını duyurmuştu. Ancak İsrail sabah Gazze'de Hamas'a ait bir mevziye hava saldırısı düzenlemiş, can kaybı ve yaralanma olmamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise daha önceki açıklamasında Gazze'ye yönelik saldırıların devam edeceği sinyalini vermişti.

İsrail ordusu, Gazze'den sınıra yakın bölgelerdeki Yahudi yerleşim yerlerine roket atıldığını ileri sürerek, dün Gazze Şeridi'nde İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait olduğunu ileri sürdüğü 40'a yakın hedefi vurduğunu duyurmuştu.

Saldırılarda, Gazze şehir merkezi yakınındaki inşaat halindeki bir bina da vurulmuş, bombardımanda binanın yakınındaki Emir el-Nimra (15) ve Luey Kuheyl (16) adlı Filistinli çocuklar şehit olmuş, 25 Filistinli yaralanmıştı.