TRABLUS (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, ülkenin içinde bulunduğu krizi atlatmak için Libyalı kadınların "silahı reddeden" sesine kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

Libya'nın başkenti Trablus'ta bugün başlayan "Libya Barış Kampanyası" aktiviteleri çerçevesinde, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Selame, "Silahların ürkütücü yayılışına karşı olan Libya kadınının sesine kulak verilmeli." ifadelerini kullandı.

Selame, silahların yaygınlaşması ve çatışmaların en büyük mağdurlarından birinin de kadınlar olduğunu hatırlattı.

BM Temsilcisi, kadınların ülkedeki krizin çözümünde kıyaslanamayacak derecede önemli bir role sahip olduklarını vurguladı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Kültür İşleri Heyet Başkanı Hüseyin Venis de yine aynı kampanya çerçevesinde yaptığı açıklamada, Libya krizinde kadının daha fazla güce ve cesarete ihtiyaç duyduğunu belirterek "Kadınların kendilerini ispat etmeleri için onlara fırsat verilmeli." dedi.

Libya'da barış kültürü ve barışçıl yaşam anlayışında kadının rolünün artırılması amacıyla bugün başlayan "Libya Barış Kampanyası"nın birkaç gün devam etmesi bekleniyor.