BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de şimdiye kadarki en kötü çatışmalardan birinin yaşandığını bildirdi.

BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Ali el-Zatari, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta Suriye'de insani ateşkes çağrısı yaptıkları günden beri durumun daha da kötüye gittiği uyarısında bulundu.

Çatışmalarda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yerinden edildiğini ve sağlık merkezleri de dahil sivil alt yapının zarar gördüğünü belirten Zatari, ''Suriye'de şimdiye kadarki en kötü çatışmalardan birine şahit oluyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise günlük basın brifinginde, Suriye'de artan askeri gerginliğin ''alarm verici'' olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreter Antonio Guterres'in artan askeri gerginlikten ve çatışmaların sınırların ötesine geçmesinden derin endişe duyduğunu belirten Dujarric, Guterres'in tüm taraflara çatışmalara son vermesi ve uluslararı hukuka ve BM Güvenlik Kurulu kararlarına bağlı kalması çağrısı yaptığını ifade etti.