BOLU (AA) - Bolu'da bir iş adamından tehdit ve şantaj yoluyla para istediği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri televizyon kanalı sahibi 3 kişi serbest bırakıldı.

Bir iş adamından tehdit ve şantajla para talep ettiği iddiasıyla Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan televizyon kanalı sahibi M.A ile L.Y ve söz konusu kanalda program sunan İ.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Bolu Adliyesine sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılan şüphelilerden M.A ile L.Y adli kontrol şartlarıyla, İ.A ise şartsız serbest bırakıldı.

Bolu'da yayın yapan bir televizyon kanalının sahibi M.A'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Bolu Çatı Yapılanması davasından tutuksuz yargılanan A.O'dan uzun süredir para istediği, para vermemesi halinde sahibi olduğu televizyon kanalında yaptığı programlarda "FETÖ'cü damgası" vuracağı tehdidinde bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri, 9 Aralık'ta operasyon başlatmıştı.

A.O, emniyet ekipleri tarafından seri numaraları alınan paralarla tehdit ve şantaj olayına aracılık ettiği ileri sürülen bir kişinin mobilya mağazasında M.A. ile buluşmuş, M.A'nın seri numaraları daha önceden alınmış paraları aldığı esnada polis ekipleri iş yerine baskın yapmıştı. Suçüstü yakalanan M.A, olayın yaşandığı dükkanın sahibi olan ve şantaja aracılık ettiği iddia edilen L.Y ile daha sonra da söz konusu kanalda program sunan İ.A. da gözaltına alınmıştı.