Botoks Nedir?

Botoks, kas hareketlerinin geçici süreliğine kullanım dışı olmasını sağlayan, yani kas hareketlerini geçici olarak engelleyen botulinum sıvısının deri altına enjekte edilmesini kapsayan bir işlemdir. Bu işlem, özellikle alında, nazolabial bölge denilen ve burun ile dudağı birbirine adeta bağlayan çizgide, göz çevresinde meydana gelen ince çizgilerde ve kaşların ortasında meydana gelen sürekli gerginliğe bağlı keskin çizgilerin yok edilmesinde veya hafifletilmesinde kullanılır. Temel olarak uygulanış biçimi ise botoks sıvısının özel enjektörler aracılığı ile deri altına enjekte edilmesini kapsar.

Botoks ne kadar sürede etki gösterir?

Botoks Doktoru tarafından cevaplanan ve en çok merak edilen soru, botoks işleminin etkisini ne kadar sürede göstereceği sorusudur. Bu sorunun cevabı kişiye bağlı olarak değişmek şartı ile ortalama 4 ila 7 gündür. Yani botoks yaptırmış olan bir kişinin asıl sonucu elde etmeye başlaması ortalama 4 ila 7 gün arası sürmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. Söz konusu süre, yalnızca işlemin etkisini göstermeye başlayacağı süredir. Yani işlemin tam etkisini göstermesi için minimum 10 gün geçmiş olması gereklidir.

Botoks sonrası şişlik veya morarma görülmesi normal midir?

Botoks sonrası hafif boyutlarda şişlik ve morarma meydana gelmesi normaldir. Çünkü botoks ile birlikte, cilde minimum boyutlarda dahi olsa iğne giriş çıkışı olmaktadır. Bu da hafif morluk veya şişlik oluşması için yeterlidir. Bu morluk veya şişliği mümkün olan en alt seviyeye çekmenin ve en kısa sürede yok etmenin yolu ise soğuk komprestir. Yani işlem sonrası oluşması muhtemel olan minimum boyutlardaki komplikasyonları en alt seviyeye çekmek, ancak soğuk kompres ile uygundur. Soğuk kompres uygularken buzun cilde doğrudan temas etmemesine dikkat etmekte fayda vardır.

Botoks nasıl uygulanır?

  • Botoks yaptırmak isteyen kişi, ilk önce doktor veya klinik için araştırma içerisine girer. Bu bağlamda gerekli araştırmaları yaptığından emin olduktan sonra doktor veya klinik seçimini yapar. Ancak bu seçimi yaparken sağlığın söz konusu olduğunu göz ardı etmemekte her zaman fayda vardır.

  • Botoks işlemi için doktor ya da klinik seçimini yapan kişilerin gerçekleştirmesi gereken bir diğer aşama doktor muayenesidir. Doktor muayenesi iki açıdan önemlidir. Bunların ilki, hastadan doktora bilgi akışı açısındadır. Yani hastanın kullandığı ilaçlar, karşı karşıya kaldığı rahatsızlıklar ile ilgili doktora bilgi vermesi bu aşamada gerçekleştir. Buna ek, doktoran hastaya bilgi akışı da bu aşamada gerçekleştir. Hangi bölgeye botoks yapılması gerektiği, bölgedeki temel sorunun ne olduğu bu sayede kararlaştırılmış olunur. Bu da muhtemel sorunların önlenmesini mümkün kılar.

  • Gerekli muayene yapılmış olunan kişi, randevu zamanı geldiğinde işleme alınır. İşleme alınmadan en az 20 dakika önce anestezi kremi uygulanması gerekir.

  • Anestezi kremi uygulanan kişi, işlem görmeye başlar.

Bu aşamaların her birinin sorunsuz geçmesinin bir tek şartı vardır. Bu da, uygulayan kişinin profesyonel olmasıdır. Bu bağlamda profesyonel kişiler elinde işlem görmek isteyenlerin Botoks Doktoru ile https://www.botoksdoktoru.com linki üzerinden iletişime geçmeleri mümkündür.