KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bank Asya'ya mali destek verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan Boydak ailesi bireyi 7 sanıktan 3'üne, 2 yıl 1 ay ila 7,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar Sami, Sema, İbrahim, Ayşe, Mehmet Emin, Merve ve Yusuf Boydak ile avukatları hazır bulundu.

Önceki celse savcının mütalaasında, holdinge bağlı şirketin yönetiminde bulunan Yusuf Boydak'ın Bank Asya'ya yüklü miktarda para yatırması ve etkin pişmanlıkta bulunan Sami Boydak'ın da bu bankaya para yatırması nedeniyle "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, İbrahim Boydak'ın terör örgütüne yardım etme suçundan cezalandırılmaları, diğer sanıkların ise beraatına karar verilmesini istemesine ilişkin sanıkların savunması alındı.

Sanıklardan Yusuf Boydak, 24 yıldır İstanbul'da yaşadığını, Kayseri'ye kısa süreli şirket faaliyetleri için geldiğini söyledi.

Bank Asya'ya, Boytaş AŞ'den 3 milyon lira yatırdığı iddiasının doğru olmadığını öne süren Boydak, "Bank Asya'ya para yatırma arzum olsaydı diğer yönetimde olduğum şirketler üzerinden de yatırırdım. Cumhurbaşkanımızın uyarısından sonra Bank Asya'dan rahatsız oldum ve paramı çektim." dedi.

Örgütün sohbetlerine katıldığını daha önce beyan ettiğini anımsatan Yusuf Boydak, şunları kaydetti:

"Düzenli olarak katıldığım iddiaları asılsızdır. 17/25'ten sonra arkadaşlarımla bu toplantılardan rahatsız olduk. 17/25 Aralık'a kadar oturmalara katılanlar, hata payından faydalanırken söz konusu 'Boydak' soyisimi olunca bu gözardı ediliyor. FETÖ kanlı terör örgütü ile irtibatım yoktur. Bilerek veya bilmeyerek bu örgüte katılma isteğim olmamıştır. Hayatım boyunca hiç tasvip etmediğim bir örgütün üyeliği ile suçlanıyorum. Vatanımın, milletimin yanındayım. Ceza alacak olsam da yine seveceğim. Vatan haini şerefsiz FETÖ ile uzaktan yakından hiçbir alakam yoktur. Beraatımı istiyorum."

Sanıklardan Sami Boydak ise hakkındaki iddiaları reddederek, "Bu örgütün dine hizmet ettiğini düşündüğüm için sohbetlerine katıldım. Pişmanım. Hiçbir zaman örgüt üyesi olmadım. Devletime ihanet içerisinde bulunmadım. Beraatımı istiyorum." dedi.

Diğer sanıklar Sema Boydak, İbrahim Boydak, Ayşe Boydak, Mehmet Emin Boydak ve Merve Boydak da suçsuz olduklarını savunarak beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yusuf Boydak'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıl, etkin pişmanlığı kabul edilen Sami Boydak'a aynı suçtan 3 yıl 1 ay 15 gün, İbrahim Boydak'a ise "bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Heyet, diğer 4 sanığın delil yetersizliğinden beraatına hükmetti.