Burun estetiği için öncelikle kendinizi hazır hissetmeniz gerekir. Daha sonra iyi bir estetik doktoru bulmalısınız. Bunun için detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Burun estetiği hakkında https://www.ankaraveburunestetigi.com/

adresinden size çeşitli bilgileri derledik.

Burun Estetiği

Burun estetiği için en son 9 saat öncesinde yemek yemiş olmanız gerekir. Burun estetiği genel anestezi ile yapılır. Daha küçük işlemler için lokal anestezi tercih edilebilir. Öncesinde detaylı muayene olmalısınız. Doktora kendinizi tam olarak anlatmalısınız. Yanlış sonuçlar sizi çok üzebilir. Burun için fazla beklentide olmamalısınız. Beğenilen her burun herkese yakışmaz. Doktorunuz yüzünüz için orantılı bir şekil tasarlayacaktır. İşleme göre ameliyat süreniz uzayabilir.

Ameliyat Sonrası

Ameliyatınız bittikten sonra burnunuzun içinde silikonlarla ve üzerinde bandajlarla uyanacaksınız. Uyanınca bulantı hissedersiniz. Çoğu hasta istifra eder, bazıları da edemez. Daha sonra yemek yiyebilirsiniz. Daha sulu yiyecekler tüketmelisiniz. Çorba, yoğurt, sulu yemek gibi çiğnenmesi kolay yemekler yemelisiniz. Böylece kendinizi yormazsınız. 1 gece hastanede yatarsınız ve size serum bağlanır. Düzenli olarak kontrol edilirsiniz. Ertesi gün doktorunuz da sizi kontrol ettikten sonra taburcu olabilirsiniz

Estetikten Sonra Dikkat Edilecekler

Burun estetiğinden sonra özellikle ilk hafta çok dikkatli olmalısınız. İlk hafta nefes alamazsınız ve silikonlar burnunuzda kalır.

Dikkat etmeniz gereken şeyler;

  • Yüz yıkamamak

  • Duş almamak

  • Sümkürmemek

  • Deniz ya da havuza girmemek

  • Hapşırmamak

  • Burnu uygun şekilde temizlemek

  • Burnu dış darbelerden korumak

  • Tüketilmesi kolay besinler tüketmek

Bunlara dikkat etmelisiniz. Çok can sıkıcı durumlar ancak sağlık için çok önemli. Doktorun verdiği deniz suyu spreyiyle burnunuzu nazik hareketlerle kulak çubuğuyla temizlemelisiniz. Hapşurursanız mümkün olduğunca tutmaya çalışın ve burnunuzla fazla oynamayın. Yüzünüzü yıkamak isterseniz ıslak mendil kullanın ve bol bol su için.

Ne Zaman Normal Hayata Dönebilirsiniz?

1 hafta geçtikten sonra silikonlarınız alınır, bandajlar çıkarılır ve yerine bantlar takılır. Bir hafta kadar bantlar kalır. Kendiniz bantları ıslatmadan duş alabilirsiniz. Silikonlar gidince çok rahat nefes alırsınız. Son takılan bantlar da 1 hafta sonra çıkarılır. Burnunuzu dış etkilere karşı korumaya devam etmelisiniz. En erken 2 ay sonra normale dönebilirsiniz. Doktorun tavsiyelerini atlamamalısınız.