İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece'de ışıklarda durdukları sırada Devrim Öztunç ile Arzu Sharifi Zindashti'nin çapraz ateşe tutularak öldürülmelerine ilişkin azmettirici ve planlayıcı olduğu öne sürülen 10 kişinin yargılandığı davanın tek tutuklu sanığı Orhan Ünğan'ın, kefaletle tahliye edilmesine karar verildi.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Ünğan ve tutuksuz sanık Yavuz Yavuztürk ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle önceki tutanakların okunduğu duruşmada, tanıklar dinlenildi.

Tutuklu sanık Ünğan, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti. Yargılamada tetikçi olduğu söylenen kişilerin bu suçu işlediklerine ilişkin herhangi bir delil bulunmadığını ileri süren Ünğan, "Ben yargılama konusu olayın tetikçi olduğu söylenen kişiler tarafından işlenmediğini söylüyorum ve yine bu olayda azmettirici olmadığımı belirtiyorum. Varsa buna ilişkin bir delil her türlü cezaya razıyım." dedi.

Yaklaşık 30 aydır tutuklu olduğunu ifade eden Ünğan, tahliyesini istedi. Avukatlar da dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Mahkeme, yargılamanın geldiği aşamada toplanan ve toplanmasına çalışılan delillerin mahiyeti itibarıyla tutuklama nedenleri bulunsa da tutuklulukta geçen süreye göre kaçma şüphesinin bertaraf edildiğini belirterek, tutuklu sanık Orhan Ünğan'ın yurt dışına çıkış yasağı konularak ve bir defada 1 milyon lira nakdi güvence yatırması ve her gün sabah ve akşam imza atması suretiyle tahliyesine karar verdi.

Heyet, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Büyükçekmece'de 26 Eylül 2014'te ışıklarda duran Devrim Öztunç'un kullandığı ve Arzu Sharifi Zindashti'nin de içinde bulunduğu aracın, Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar tarafından çapraz ateşe tutulduğu, Öztunç ile Zindashti'nin öldüğü belirtiliyor.

İddianamede, sanıklar Yavuz Yavuztürk, Nizamettin Yeke, Bekir Karçiğa, Savaş Sarmusak, Aslan Turan, Sabri Turan, Hasret İlter Üzüm ve Ali Golzari'nin ikişer kez ''tasarlayarak öldürme suçuna yardım etme'' suçundan 30 yıldan 40 yıla kadar, Orhan Ünğan ve İlhan Ünğan'ın ise ikişer kez ''tasarlayarak öldürme suçuna azmettirme'' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.