ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Suudi Arabistan Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji'yi kabul etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Khereiji, Antalya'nın Türkiye'nin en güzel kentlerinden olduğunu söyledi. Arap turistlere Antalya'ya gelmeleri yönünde tavsiyelerde bulunacaklarını dile getiren Khereiji, iki ülke arasında güzel ilişkiler olduğunu belirtti. Khereiji, ortak koordinasyonla çalışmaları gereken alanlar olduğunu ifade etti.

Arap turistlerin İstanbul, Bursa ve Karadeniz'e ilgi gösterdiğini anlatan Khereiji, Antalya'nın turizm altyapısı ve tesislerinin çok iyi olduğunu dile getirdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Antalya'da 63 farklı milletten 70 bin kişinin yaşadığını söyledi. Antalya'da en fazla Alman, Rus ve İskandinavların yaşadığına işaret eden Karaloğlu, İranlıların ve Arapların da son dönemde Antalya'ya yerleşmeye başladığını vurguladı.

Türkiye'nin Suudi Arabistan ile güzel siyasi ve ticari ilişkileri bulunduğuna dikkati çeken Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye yılda ortalama 650 bin turist geliyor. İstanbul, Bursa ve Karadeniz'i tercih ediyorlar. Son 2 yıldır oradaki fuarlara katılımlarımız ve karşılıklı ziyaretler ile Antalya'ya da Suudi Arabistan'dan turistler gelmeye başladı. Amacımız Avrupa'yı tercih eden Suudi Arabistanlı turistlerin Antalya'ya gelmesini sağlamak. Antalya'nın doğası, ormanlık alanları ve şelaleleri ile dikkatlerini çekeceğini düşünüyoruz."

Karaloğlu, Antalya'nın turizmin yanı sıra tarımın da en önemli merkezlerinden olduğunu, Suudi Arabistan'a sebze ve meyve ihracatına başladıklarını kaydetti.