ENCEMİNE (AA) - Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Çad okulları geniş katılımlı bir törenle ilk mezunlarını verdi.

TMV Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, törende yaptığı konuşmada, Çad'ın FETÖ'yü bir terör örgütü olarak kabul etmesi ve Devlet Başkanı Idris Deby Itno'nun katkılarını hatırlatarak, "Maarif okulları Afrika ile Türkiye arasında bir köprüdür. Bu okullar sayesinde ilişkilerimiz daha da gelişecektir." dedi.

TMV Afrika Koordinatörü Tuncay Çilesiz ise konuşmasında "Afrika'da yaklaşık 10 bin öğrenci ve 100'ü aşkın okuluyla hizmet veren TMV, kaliteli eğitim odaklı çalışmalar yürütmektedir ve çalışmalarına kararlı bir şekilde devam edecektir." dedi.

Törende AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TMV Çad Koordinatörü Oğuzhan Uğurlu, okulun Çad'daki ilk yıl sonu etkinliğine ilgi ve katılımın yüksek olduğuna dikkati çekerek, etkinlikte özellikle öğrencilerin söylediği Türkçe şarkılar ve Türk kültüründen Mevlana'nın tanıtılmasının katılımcılar tarafından büyük beğeni topladığını söyledi.

Çad Maarif okullarının gerçekleştirdiği ilk mezuniyet törenine Çad Eğitim Bakanı Aboubakar Assidick Tchoroma'nın yanı sıra öğrenci ve veliler katıldı.