İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Cami-Gençlik Buluşması" etkinlikleri kapsamında, Sultangazi'de gençlerle sabah namazı kıldı.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Müftüsü Yılmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Mustafa Yavuz ve Sultangazi Müftüsü Abdullah Yılmaz, Sultangazi Ravza Camisi'nde gençlerle sabah namazında bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihat yapıldığı buluşmada, dualar edildi. İstanbul Müftüsü Yılmaz, namaz sonrası yaptığı konuşmada, ibadetin gençlerle ve çocuklarla camide yapılınca çok daha güzel olduğunu belirtti.

Gençlerin, ülkenin geleceği ve ümidi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gençlere bizim milli ve manevi değerlerimizin aktarımı için en güzel yer, hiç şüphesiz camilerdir. Amacımız gençlerimizin cami ile cemaatle ibadetle mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda caminin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 15-30 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz. O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor. Onların duygusu, coşkusu, heyecanı, saf ve temiz simaları elhamdülillah gönül dünyamıza güzellikler katıyor."

Etkinliğin sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.