İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da camide namaz kılan bir kişinin çantasını çalan hırsızın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Bağcılar Merkez Camisi’nde öğle namazı kılan M.A’nın evrak çantası, camiye gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı.

Namaz sonrası çantasının çalındığını fark eden M.A. durumu polise bildirdi. Caminin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, hırsızın yakalanması için çalışma başlattı.

Gazetecilere açıklama yapan M.A, dün öğle namazını kılmak için Bağcılar Merkez Camisi’ne geldiğini belirterek, "Sünneti kılarken çantamı yanıma, camın önüne koydum. Sonra cemaatle farza geçince bir sıra öne kaymak zorunda kaldık. Çantam arkamda kaldı. Farz namazı bittikten sonra döndüğümde, çantam yerinde değildi." dedi.

Çantada kendisi için önemli evrak ve sözleşmeler olduğunu, bunların hırsızın işine yaramayacağını anlatan M.A, "Bu arkadaşın bir şekilde çantamı bana ulaştırmasını istiyorum. Çünkü hiçbir şekilde onun işine yaramayacak." ifadelerini kullandı.

Bu arada, hırsızlık camideki güvenlik kameralarınca görüntülendi. Görüntülerde, camiye giren hırsızın cemaat namaz kılarken camın önünde bulunan çantayı alarak camiden çıkışı yer alıyor.