ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Boğazı Gelibolu İskelesi'nde manevra yapan feribotun çarptığı balıkçı teknesinin batması sonucu kaybolan kişinin cesedine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, 7 Aralık'ta Gelibolu İskelesi'nde bir feribotun manevra yaptığı sırada tescili olmayan ve ışık donanımı bulunmadığı ileri sürülen balıkçı teknesine çarpması sonucu kaybolan 56 yaşındaki Şerafettin Çalışkan'ın cesedi, 5 gün sonra bulundu.

Sahil güvenlik ekiplerinin de destek verdiği çalışmada suya giren çok sayıda dalgıç, olayın yaşandığı yerin 200 metre uzağında, 20 metre derinlikte Çalışkan'ın cesedine ulaştı. Ekiplerin çalışmasıyla sudan çıkarılan ceset, Gelibolu Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Su altı çalışmaları nedeniyle bir süre durdurulan Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu-Çardak seferleri yeniden başlatıldı.

Gelibolu ile Çardak arasında deniz ulaşımını sağlayan özel bir şirkete ait "Erdemler-5" isimli feribot, Gelibolu İskelesi'nde manevra yaptığı sırada, tescili olmayan ve ışık donanımı bulunmadığı ileri sürülen balıkçı teknesine çarpmış, kazada, çarpışmanın etkisiyle batan tekneden denize düşen Murat Sezek (43) aynı bölgede bulunan "Karahasanoğulları-2" isimli feribotun personeli tarafından kurtarılmıştı.

Kaybolan Şerafettin Çalışkan'ın bulunması için sahil güvenlik ve deniz polisi ekiplerince çalışma başlatılmıştı.