ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Moldova ve Makedonya'da temaslarda bulunacak.

Başbakan Yardımcılığından yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, 19-21 Aralık'ta Moldova ve Makedonya’ya gidecek. Moldova Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eş Başkanı olan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ilk olarak Moldova'nın başkenti Kişinev'i ziyaret edecek.

Moldova Başbakanlık Binası’nda yarın yapılacak Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına Moldova Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Octavian Calmic ile katılacak Çavuşoğlu, Moldova Başbakanı Pavel Filip ve Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'la da görüşecek.

Çarşamba günü Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'ne geçecek Çavuşoğlu, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ile ardından da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

Daha sonra Makedonya'ya geçecek Çavuşoğlu, Devlet Bakanı Adnan Kahil ve Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile görüşecek, 21 Aralık'taki "Türk Dil Bayramı Kutlamaları"na katılacak. Kutlamalar, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) organizasyonunda ve TİKA desteğiyle 6 bin civarı soydaşın ve davetlinin katılımıyla Boris Traykovski Spor Salonu'nda yapılacak. Makedonya Başbakanı Zoran Zael'in de katılacağı kutlamalar kapsamında, Balkanlar ve Doğu Avrupa bölgesinde TİKA ofislerinin bulunduğu 11 ülkeden TİKA Projeleri kapsamında desteklenen Türkçe eğitim veren okul ve kurslarda eğitim alan öğrencilere ödül verilecek, konser düzenlenecek.

Çavuşoğlu, kutlama öncesi Makedonya Başbakanlığının ev sahipliğindeki resepsiyona da katılacak.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Üsküp'te ayrıca Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun açılışını gerçekleştirecek. TİKA ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde yenilenen ve donanımı yapılan okulda Türkçe’nin yanı sıra Arnavutça ve Makedonca dillerinde Türk, Makedon ve Arnavut öğrenciler birlikte eğitim alıyor. 4 bin metrekare alana sahip okulda 27 derslik, fen bilimleri laboratuvarları, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunuyor.