ANKARA (AA) - Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Eski dünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Trabzon'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrıldı.

AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Çebi, yaptığı açıklamada, yeni bir seçim sürecine girildiğini belirterek, "2015 seçimlerinde de Trabzon'dan aday adayı olduk, aynı zamanda o yıl 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için hazırlanıyordum. 2018 seçimine giderken ülkemizin zor zamanlarda olduğunun bilincindeyiz ve barışın, dayanışmanın olması için bir arada olmalıyız. Daha güçlü bir Türkiye için milletimizin tek vücut olacağından ve bu zorlu günlerin üstesinden geleceğinden inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye için her türlü hizmete hazır olduğunu vurgulayan Çebi, "Gerek spor kariyerim gerekse yöneticilik görevlerimde her zaman devletim ve milletim için çalıştım. Ülke sporuna önemli katkılar sağlamak adına elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Spor kariyerimde olduğu gibi siyasette de ülkeme, milletime hizmet çabasında olacağım. 2016'ya kadar aktif sporcuydum ve spor yönetiminde de çeşitli görevlerde bulunarak Türk sporuna hizmet etmeye devam ettim. AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olarak hedefim, halkıma ve Türk sporuna daha büyük hizmetler ve destekler verebilmek için çok daha fazla çalışmaktır." ifadelerini kullandı.

Selçuk Çebi, şunları kaydetti:

"Yapılması ve ulaşılması gereken pek çok hedefimiz var. Öncelikli hedefimiz, çocuklar ve gençlerimize sahip çıkmak ve onların daha güvenli spor ortamlarında kalmalarını sağlamaktır. Spor alanında çeşitli projelerle desteklerimize devam edeceğim. Doğu Karadeniz ve yakın illerde sporcular, spor kulüpleri, antrenörler ve diğer spor paydaşlarına hizmet vermek üzere planladığımız Trabzon Sporcu Eğitim Sağlık ve Araştırma Merkezi'nin hayatına geçirilmesi için elimden gelen tüm desteği sağlayacağım. Her ne kadar spor yönetiminden AK Parti Trabzon milletvekilliği aday adaylığı için ayrılmış olsam da siyasette de Türk sporuna, sporcusuna, çocuklarımıza ve gençlerimize desteklerim her zaman devam edecektir."

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan sonra aktif güreşi bırakan Çebi, 2017'den bu yana Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Çebi, güreş kariyerinde 3 kez dünya şampiyonu olarak önemli bir başarı elde etti. Çebi, Dünya Güreş Birliği tarafından da grekoromen stil 80 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu bitiren 1982 Trabzon doğumlu Çebi, Avrasya Üniversitesinde Yönetim Bilimleri alanında yüksek lisansını tamamladı.


- Musa Aydın'dan Çebi'ye destek


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olan Selçuk Çebi'ye destek verdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, eski milli güreşçinin 3 kez dünya şampiyonu olduğuna işaret ederek, Çebi'nin güreş hayatı boyunca Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil ettiğinin altını çizdi.

Başkan Aydın, şu görüşleri paylaştı:

"Çebi, sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi seçilmiştir. Kırılması güç rekorların altına imza atan Çebi, her ne kadar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan sonra aktif güreşi bırakmış olsa da spor yönetimindeki hizmetlerine devam etmiştir. Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı görevine geldiği günden itibaren başarılarına spor yönetiminde de devam ederek, Türk sporu için önemli pek çok çalışmalar yapılmasına vesile olmuştur. Ülkemiz ve Türk sporu için her zaman önemli çalışmalar ile görevlerin üstesinden geleceğinden hiç kuşkum yoktur. AK Parti Trabzon milletvekilliği aday adaylığı için çıktığı bu yolda başarılı olup, ülkemize ve Türk sporuna daha iyi hizmetler ve destekler sağlayacağına yürekten inanıyor, Çebi'ye bu önemli süreçte başarılar dilerim. Bu vesileyle bir kez daha Çebi'nin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim."