ADANA (AA) - Adana'da hırsızlıktan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen kişi, 13 saat sonra evden hırsızlık yaptığı iddiasıyla yeniden tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi'nde Sertaç Yüksel, zemin kattaki evinde uyuduğu sırada odasındaki gürültüye uyandı.

Evine hırsız girdiği şüphesiyle konutunu kontrol eden Yüksel, 2 cep telefonu ile eşine ait altın küpesinin çalındığını fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ev sahibi Yüksel ile görüştü.

Ekipler, hırsızlık yaptığını belirledikleri Murat K'yi kısa sürede olay yeri yakınındaki Bakımyurdu Caddesi'nde yakaladı.

Murat K'nin, hırsızlıktan cezaevinde tutuklu bulunduğu, 13 saat önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği belirlendi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece yeniden cezaevine gönderildi.

Murat K'nin, 6 yıl önce de "hırsızlık" ve "yaralama" suçlarından tutuklu bulunduğu cezaevinden firar ettiği ve kiraladığı kamyonetle toptancıdan 3 ton fıstık çaldığı, kendisini izleyen polislere silahla ateş açtığı ve ekipler tarafından yakalandığı öğrenildi.