AYDIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın silahla yaralanmasına ilişkin davada Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar A.S, F.Y, İ.T. ve taraf avukatları katıldı, Tezcan ise duruşmaya gelmedi.

Sanık A.S, Tezcan'a uzak mesafeden değil, silahını bacağına dayayarak bir kere ateş ettiğini öne sürdü.

Tezcan'ı öldürmekle tehdit etmediğini ileri süren A.S, "Kasığına ateş ettiğimi söylüyorlar ancak ben baldırına dayadım, silahımda da mermi vardı. Şarjör doluydu ancak tek bir kere ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu. Kimseyi de öldürmekle tehdit etmedim." şeklinde savunma yaptı.

Tezcan'ın avukatı ise "Olayın kasten yaralama değil, kasten öldürmeye teşebbüs olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mahkeme hakimi, dava dosyasının ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

- Olay

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Aydın'daki restoranda 29 Ekim 2016'da parti üyeleriyle yemekte bir araya geldiği sırada silahla yaralanmasına ilişkin, zanlı A.S. Kuşadası ilçesinde yakalanmıştı. Zanlının arkadaşı F.Y. teslim olmuş, soruşturma kapsamında İ.T. de gözaltına alınmıştı.

A.S, 2 Kasım'da tutuklanmış, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı. A.S, 12 Mayıs 2017'de adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, A.S. hakkında "silahla hayati tehlike geçirecek şekilde yaralama ve zincirleme tehdit" suçundan 5 ila 15 yıl hapis cezası istenmişti.

Soruşturma kapsamında F.Y. hakkında "suç delillerini gizleme ve yok etme", İ.T. hakkında da "suçluyu kayırma" suçlarından hapis cezaları talep edilmişti.