İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, evlilik hazırlığı yaptığı Zeliha Köse'yi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan emekli astsubay 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık emekli astsubay Serdar Gökler ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz yargılanan N.A. katılmadı.

İddia makamının sanık N.A'nın "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan beraatini, Gökler'in ise "kasten tahrik altında öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması yönündeki mütalaasına yönelik Gökler, esasa ilişkin savunma yaptı.

Cezaevinde tutuklu kaldığı günden bu yana pişmanlık duymadığı bir günün bile olmadığını dile getiren Gökler, Köse'yi planlayarak öldürmediğini iddia ederek, "Öldürme kastıyla hareket etseydim oğlumla olay yerine gitmez, polise teslim olmazdım. Köse'nin 65 bin lira borcu olduğu için yanına gittim. Pişmanım, son derece üzgünüm" dedi.

Mahkeme heyeti, 18 yıl hapis cezasına çarptırdığı Gökler'in suçu tahrik altında işlediğine kanaat getirerek ve duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla indirdi.

Mahkeme heyeti, Gökler'in tutukluluk halinin devamına, sanık N.A'nın ise beraatine karar verdi.

Duruşma sonunda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bir basın açıklaması yaptı.

- Olay

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yalı Mahallesi'nde, emekli astsubay Serdar Gökler'in (49), evlilik hazırlığı yaptığı emekli hemşire Zeliha Köse'yi (45) 26 Şubat 2016'da silahla öldürdüğü öne sürülmüştü. Karşıyaka Polis Merkezine giden zanlı, cinayeti itiraf etmişti.

Cumhuriyet savcısı, Serdar Gökler hakkında "tasarlayarak adam öldürme", maktul ve sanığın arkadaşı N.A. hakkında ise "tasarlayarak adam öldürme suçuna azmettirme" suçlamasıyla dava açmıştı.