PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Kore Yarımadası'nda geçici ateşkes mekanizması yerine kalıcı bir barış sağlanması adına aktif rol üstlenmeye devam edeceklerini belirtti.

Sözcü Hua, başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, "ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında, 12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanan görüşmeye, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-inn'in de katılmasıyla üç tarafın, Kore Yarımadası'nda savaş durumunu sonlandıran deklarasyon yayımlayacağına" ilişkin uluslararası basında yer alan iddiaları değerlendirdi.

Kore Yarımadası'nda savaş durumunun bir an önce sona ermesini desteklediklerini ifade eden Hua, "Geçici ateşkes mekanizmasının yerini kalıcı bir barışın almasını destekliyoruz." dedi.

Hua, "Kore Yarımadası meselesinin önemli bir aktörü ve dönemin ateşkes anlaşmasının da tarafı olan Çin, kalıcı barış için aktif rol üstlenmiştir ve buna devam edecektir." açıklamasında bulundu.

ABD ve Kuzey Kore liderlerinin doğrudan görüşecek olmasının, Kore Yarımadası sorununun çözümü için kilit önemde olduğunu vurgulayan Hua, bunun nükleer problemin çözümü adına tarihi öneme sahip bulunduğuna dikkati çekti.